Het laatste huis

  • lifemoij 

Ja en dan is het opeens zover, zoveel denken & doen met zweet en tranen en heel veel lieve mensen om je heen en dan ‘opeens’ staat je droom! 

Voor twee verpleegkundigen uit Zuidoost is dat het realiseren van een hospice. Een huis waar mensen uit Zuidoost, liefdevolle zorg geven in de laatste dagen van het leven. Het klinkt bizar maar is zo liefdevol! Met een groeiend aantal lieve mensen ( zij hopen op meer dan 100 vrijwilligers) is samen met een groepje professionals dit huis ontstaan, waar liefdevolle zorg en aandacht aan het einde an het leven wordt geboden. Zij hopen hen en hun familie/naasten meer vertrouwen te geven naar het einde van het leven toe.


Maar weet dat het neerzetten van dit hospice, net als vele andere non profits, gewoon ‘werk’  is, met  zorgen voor de basis, de financiering, de middelen, de processen, de structuren, bouwen aan een team met  altijd weer de mouwen opgestroopt en doorgaan! 


Zoek in die processen je maatjes  om je te begeleiden, weet op tijd welke expertise je nodig hebt en waarin je geholpen wilt worden. Dat is je kracht… weten wanner je welke hulp nodig hebt en durf te vragen. Jij weet immers als geen ander, hoe fijn het is om te helpen, dus vraag ook gewoon om hulp!


Het hospice in Amsterdam Zuidoost wist een team van mensen om zich heen te verzamelen, zodat hun droom gestalte kreeg. Maar nog mooier is dat daarmee Amsterdam Zuidoost een zeer bijzonder Huis cadeau krijgt, een plek om het levenseinde te vieren!