Support een start-up

  • lifemoij 

Als Non-profit ben je vaak opzoek naar steun. En dat is begrijpelijk! Jij hebt een mooi doel voor ogen en hier zijn mensen voor nodig.

Zo ben je opzoek naar vrijwilligers, geld en advies van mensen die jou verder kunnen helpen.

Dit is allemaal nodig om zo jou doel te behalen, om zo jouw omgeving of misschien wel de wereld een beetje beter te maken.

Maar wordt het niet eens tijd voor omdenken? Wat als jij als non-profit andere mensen helpt; mensen die graag een startup, of side-project willen starten.

Dat jij jouw kennis en die van je organisatie doorgeeft aan anderen, die vervolgens daarmee hun eigen project mee kunnen ontwikkelen. Dat jij misschien mij wel helpt met het opzetten van een nieuw product onder de vleugel van jouw organisatie.

Neem als voorbeeld het Landelijk Expertisecentrum Sterven. De naam geeft al goed idee waar deze organisatie zich mee bezig houd. Anders kan je er hier meer over ze lezen.

Zij hebben enorm veel ervaring en kennis op het gebied van sterven en zo hebben ze een duidelijke focus en mooie doelgroep gedefineerd die zij willen verder helpen.

Maar met de kennis die zij hebben, kunnen ze nog veel meer andere doelgroepen bedienen, of dit op een geheel andere manier dan dat zij nu mee bezig zijn.

De organisatie is al even onderweg, en net zoals vele andere organisaties werken ze ontzettend hard en is er niet altijd tijd om compleet nieuwe idee – ‘een omdenk idee‘ – op te starten.

Maar ik, de buitenstaander met veel ervaring in de digital industrie en ontwerper zou graag een app willen ontwikkelen die millenials helpt bij het onderwerp ‘gewoon sterven’. Als maker heb ik zo mijn ideeën over hoe dit moet werken, eruit moet zien.

Wat heb ik niet? De ervaring, de kennis, de content, de contacten om dit op te zetten in de ‘markt’ van het Landelijk Expertisecentrum Streven.

Zo kan ik nu een startup beginnen onder de vleugel van het Landelijk Expertisecentrum Sterven. Zie het als een investeringsrelatie zoals we deze kennen uit de startup wereld.

Met mijn startup kan ik geheel mijn eigen gang gaan, en rapporteer en bespreek mijn voortang met het Landelijk Expertisecentrum Sterven. Daarnaast kan ik gebruik maken van hun kennis en netwerk.

Samen brengen we de applicatie uit, en zo helpen we nu samen om Nederland bekend te maken met het stervens proces.

Op deze manier maak je jouw organisatie schaalbaar, de impact die jij graag wil hebben vergroot je op deze manier en de investering van tijd is minimaal.

Samenwerkingen als deze, dagen je uit en je zet een nog grotere stap in de echte wereld. Je test op deze manier nieuwe ideeën, vindt raakvlak met nieuwe doelgroepen en verbreed je horizon.

Het is tijd voor omdenken, en samen met zo veel mogelijk mesen goed te doen.

Welke startup, freelancer, op gepensioneerde nodig jij uit om een eigen project te beginning onder jouw vleugel?

Succes!

Spreekt dit idee jou aan, als maker of als goed doel neem dan gerust contact met ons op, want wij kunnen jou begeleiden in dit proces.
👉 lyda@moij-life.org